Tweedaagse voor geliefden, verdiep je relatie!

Onze tweedaagse is bedoeld voor stellen die het fijn hebben samen, maar soms de verdieping missen, stellen die regelmatig woorden hebben en er niet goed samen uitkomen. En voor stellen die op het punt staan om uit elkaar te gaan, omdat het niet meer gaat, maar diep van binnen toch wel bij elkaar zouden willen blijven.  

Soms is het moeilijk om tot je geliefde door te dringen, of om duidelijk te maken wat er bij jou van binnen speelt waardoor je je niet helemaal happy voelt. De ‘nothing box’ van de één versus de behoefte aan betrokkenheid bij de ander is zo’n thema. Wil je graag samen met je geliefde meer plezier beleven, je relatie verder verdiepen en voel je de wens om te ervaren wat er in de diepte speelt bij jullie, dan zou onze tweedaagse iets voor jullie kunnen zijn.

Tijdens de tweedaagse staan verbinden en plezier maken met elkaar centraal. En de confrontatie gaan we ook aan. We doen een aantal oefeningen om inzicht te krijgen in je eigen patronen en gewoontes, zowel binnen jezelf als in combinatie met jouw geliefde. En we kijken naar de verbinding met je eigen familiesysteem en waar een positieve beweging in te brengen is. Familieopstellingen brengen veel inzichten en mogelijk verlichting in problemen die je ervaart. Soms kun je bijvoorbeeld onbewust zodanig verbonden zijn met een van je ouders, dat je huidige relatie niet tot volle wasdom komt. Of je geniet niet voluit van jouw leven omdat je een gehandicapte of overleden broer of zus hebt. Het zijn vaak zaken die in de diepte bij je spelen waar je je totaal niet bewust van bent, maar die wel heel veel impact hebben op je functioneren en op je relatie. In opstellingen krijgen belastende gebeurtenissen en zaken een plek waardoor ontspanning kan ontstaan op dat vlak en er meer ruimte komt voor jou en je geliefde en eventuele kinderen.

Ook maak je kennis met de verbindende communicatie. Marshall Rosenberg heeft veel betekend in het, tijdens gesprekken, verbinden van verschillende wereldleiders met de door hem ontwikkelde ‘nonviolent communication’. De methode gaat over gevoelens en behoeften die verscholen liggen onder ons gedrag. Wij gebruiken graag de term ‘verbindend’, omdat het doel van deze manier van communiceren is om in verbinding komen met de ander (je geliefde). In je dagelijks leven loop je samen misschien tegen steeds terugkomende situaties aan die eindigen in een discussie of zelfs ruzie. Het opruimen van de afwas, de was, veel drinken, vaak weg zijn van huis, schelden, onprettig reageren op de kinderen, te vaak naar de ouders gaan en er veel rekening mee houden, etc. Met de verbindende communicatie leer je hoe je lastige situaties met elkaar bespreekt en ervoor kunt zorgen dat er geen ruzies meer over ontstaan. Heel eenvoudig door veel te oefenen.

Daarnaast besteden we ook tijd aan ademhaling met behulp van HeartMath en is er mogelijkheid om als stel elkaar een massage te geven.

In onze tweedaagse gaan we vooral veel samen ervaren en oefenen. Weinig theorie en veel doen! En zeker ook plezier hebben. Met een groep van maximaal 4 stellen. We lunchen samen. Diner is niet inbegrepen.

Ga je dit liever aan zonder andere stellen bestaat de mogelijkheid om gedurende één dag met zijn vieren te werken: jullie als stel, Ingrid en Toine.

 

Onze woon- en werkplek biedt veel mogelijkheden en de ligging is heerlijk rustig. Midden in een woonwijk en toch waan je je ergens in de natuur. We bieden je indien gewenst ook een slaapplaats aan met de mogelijkheid voor sauna en jacuzzi in de avonduren. 

Klik voor agenda en tarieven

 

Recensie Partnerweekend