Jong gezin

Als jonge vader of moeder heb je het niet altijd gemakkelijk. Omdat je nu deel uitmaakt van een gezin heb je niet alleen meer voor jezelf te zorgen, maar heb je ook dagelijks te maken met je partner en je kindjes. Vanuit een innerlijke drive doe je het op jouw manier en probeer je de dagen zo goed en prettig mogelijk te beleven. Op het moment dat er dingen anders beginnen te lopen dan je had verwacht of gehoopt, kan dat je onzeker maken. Je wordt misschien wat eerder boos of verdrietig en kan daardoor minder van de dagen en de mensen om je heen genieten. Je merkt dat je kindjes zich anders gaan gedragen en als ze schoolgaand zijn kunnen ook daar soms wat problemen ontstaan.

Op het moment dat het je teveel lijkt te gaan worden en je hulp zou kunnen gebruiken, kan ik met je meekijken naar de situatie waar je in zit, en kunnen we samen gaan kijken naar onderliggende zaken die hierin meespelen. Het systemisch kijken naar jezelf en je gezin kan erg verhelderend en helpend zijn.

Aan jou is de keuze om een-op-een of in een groep systemisch te kijken (of een combinatie daarvan), en de mogelijkheid is er ook om middels een massage beter in je lijf te komen en signalen van zorg of stress eerder te leren herkennen.  

Zie voor systemisch werk de uitleg in het blok aanpak / mijn aanbod.

Jongeren

Als puber of jongvolwassene kom je veel uitdagingen tegen. Afhankelijk van het gezin waarin je opgroeit en alle eigenschappen die je van daaruit hebt meegekregen, zul je al dan niet zijn opgewassen tegen eventuele moeilijkheden waar je tegenaan loopt. Het zal mede afhangen van de steun die je vanuit huis krijgt, de sfeer die er in huis heerst en van het contact met je vrienden of je jezelf prettig, gehoord en gezien voelt.

Mocht je merken dat je niet zo lekker in je vel zit thuis en/of op school en dat je er zelf soms niet zo goed uitkomt, dan kan ik met je meekijken waar jouw strubbelingen vandaan komen en ze samen met jou een plekje geven of ze wegnemen. Doordat ik systemisch met je ga kijken hoeven we niet lang te praten, en kunnen we door met poppetjes en vloerankers te werken snel tot de kern komen.

Onder het kopje aanpak / mijn aanbod kun je verder lezen wat mijn manier van werken inhoudt.