Aanpak/mijn aanbod

Mijn aanpak is met name systemisch. Het is een zuivere, heldere manier van kijken naar een vraag. Zodra een probleem helder verwoord is gaan we systemisch kijken door middel van een opstelling met poppetjes, vloerankers of echte mensen (dit gebeurt op een opstellingendag)

Patronen waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven (bijv. roken, drinken, ruziemaken) komen vaak voort uit een dynamiek. Die dynamiek wordt zichtbaar in een opstelling en die kunnen we vervolgens beïnvloeden door hem zichtbaar en bewust te maken en er helende zinnen over uit te spreken.

Een voorbeeld van een dynamiek is ‘het zal mij niet beter gaan dan jou’ en kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op een persoon met een gehandicapt zusje of broertje. De cliënt geeft bijvoorbeeld aan dat hij zich niet happy voelt en altijd moe is of zoveel last heeft van pijn in zijn lichaam. Tijdens een opstelling kan hij de ballast die hij draagt van zijn gehandicapte broer loslaten en datgene wat bij de broer hoort ook bij de broer laten.

Mijn aanbod bestaat uit:

  • Individuele opstellingen met poppetjes, meditaties en vloerankers.
  • Familieopstellingen, waarbij deelnemers eenmalig een dag bij elkaar komen en hun vraag inbrengen. 
  • Cursus familieopstellingen, met uitleg over de theoretische achtergrond, een meditatie en opstellingen. De cursus duurt 6 avonden.
  • Massages; ik heb een sportmassage-achtergrond en geef vlindermassages.
  • Duomassages (bijv. moeder - dochter of partners) samen met mijn echtgenoot Toine of dochter Milou, waarbij we vlindermassages geven, indien gewenst in combinatie met systemisch werk. 
  • Coachingswandelingen.